2014

Tjabba!
Första inlägget 2014, härligt!
Skolan har ju börjat nu också vilket jag tycker är döö trist. Nu är det ju bara lite mindre än en månad tills min födelsedag då jag blir 14år.
Känns som om året har gått skit fort och det är riktigt nice att det inte kommit någon snö förens...nu ikväll...HATAR snö,  det är det värsta som finns!
Förutom skolan är ju ridskolan igång igen! Och nu är jag äntligen Stallvärdinna också på onsdagar. Har ingen ansvars häst eller ponny änu men jag hoppas på att få Smultron om någon kan tänka att lämna ifrån sig henne.
 

Värt att läsa!

Hittade denna text på en blogg och tyckte den var väldigt bra , så sätt igång och läs nu!
"Jag hjälper tjejerna i stallet. Eller, tja… tjejerna och tjejerna. Det är två självständiga kvinnor i övre nedre medelåldern. Och ”hjälper” är förstås ett relativt begrepp i samman­hanget. Jag mockar och spånar. Och försöker att inte gå i vägen.... Hästarna är sex till antalet och fem av dem är ordentligt stora. En är lite mindre. En ponny med isblå, penetrerande blick och egensinnigt humör. De är snälla, kloka djur allihop men de väger åtskilliga hundra kilon och de går inte att prata till, som med en hund. Man måste förstå deras kroppsspråk. Man måste förstå deras ljud. Deras fnysningar och frustningar. Man måste ha koll helt enkelt. Och man får inte vara feg. Eller svag. För stalltjänst är ett tungt arbete. Aptungt. Och hästar är inga leksaker. Som till exempel en moppe eller en skoter (som man kan glömma ute i regnet några veckor utan större konsekvenser, och som har en av- och påknapp). Ändå dras, exempelvis, motorsporten med en obegriplig machostämpel, och hockey- och fotbollskillar framställs ofta som robusta tuffingar. Hästtjejer som lite pimpinetta å sin sida; man står och luktar på hästens mule, flätar manen, läser Min Häst… Fast jag skulle tro att de flesta av hockey- och skoterkillarna (precis som jag) skulle blekna betänkligt i en stallmiljö. Som det inte finns nåt puttenuttigt med överhuvudtaget. Utan att ha några vetenskapliga belägg för det gissar jag att tolvåriga stalltjejer ofta är betydligt starkare mentalt än exempelvis sina jämnåriga, motorintresserade killar. Starkare än vuxna karlar. Oavsett om dessa håller på med brottning, boxning eller nån flåsgapig bollsport. En arg, eller bara lätt missnöjd, häst på 500–600 kilo är ingen lek, tro mig. Att bli klämd av en sån i en trång stallgång kan få allvarliga konsekvenser. Att sitta på en ståtlig nordsvensk som råkar i sken ute i skogen, exempelvis för att man dyker på en älg eller dylikt, är inget för den harhjärtade. Hästtjejer är, med andra ord, the shit. Och redan i tidiga tonåren drillas de i egenskaper som kan göra dem till fantastiska vd- och- chefsämnen i framtiden. Ansvarsfulla, orädda, strukturerade. Skickliga på kommunikation och samarbete. Stark självkänsla. Fast jag misstänker att få skulle våga ha det med i CV:t: Från 12–18: hängde i stallet. Varje dag. Tog ansvar. Varje dag. Eftersom de flesta män inte har en aning om vilken extremt krävande miljö ett stall är. Hur meriterande den faktiskt är. Inte minst om man jämför med en basketplan. Eller en skoterverkstad. - Jens Ganman"
 

Nytt

Heej,som ni ser så har jag en ny header mm tack vare bästa Alice! Det var verkligen på tiden och byta nu (: kommentera gärna nedanför vad ni vill ha för inlägg osv!
 
 
 

Om

Min profilbild

Jasmine Sköldklev

Hejsan, Jag heter Jasmine Sköldklev, bor i Varberg "en timma från Göteborg" och är 15 år. Jag är en hästtjej som tillbringar 6-7 dagar i stallet i veckan. Jag har även som en egen häst som jag rider 4-5gånger i veckan som heter Little Mount Bailey, men kallas Flash. Det är en Connemar valack på 18år. Sen kör, tömkör, logerar mm jag ett shettis sto vid namn Belize. Detta är en blogg om mitt liv helt enkelt och min fritid, hoppas du gillar bloggen och stannar kvar här och kikar in lite då och då! pöss ♡ ♡ ♡